”Koko elämä on merkityksellistä”

”Koko elämä on merkityksellistä”

Haastattelussa Parikanniemen uusi ystävä Tarja Turunen

Teksti Petri Tiusanen

Kuva Tarja Turusen albumi

Keväällä 2022 lappeenrantalainen Tarja Turunen istui portugalilaisessa bussissa matkalla merivesikylpylään, kun hän alkoi keskustella vieressään istuneen naisen kanssa. Tuo keskustelu oli alku sille, että Tarjasta tuli Parikanniemen ystävä.

Näin Tarja Turunen kertoo  kohtaamisesta bussissa, joka johti hänet Parikanniemen ystäväksi:

– Nainen vieressäni oli Kasasen Maisa, joka kutsui minut mukaan ensin Lappeenrannan Satamatorille Torimessuun. Maisa vetää Lappeenrannassa kokoontuvaa Emmaus-piiriä, jossa aina rukoillaan Parikanniemen lastenkodin puolesta. Ihastuin Emmaus-piirin toimintaan sekä ilmapiiriin, joka siellä vallitsee. Liityin kannatusyhdistyksen jäseneksi, ja tänä vuonna minusta on tulossa myös hallituksen jäsen. Olen kuullut Saarella järjestettävistä Orpokotijuhlista, ja toivonkin, että pääsen ensi kesänä osallistumaan.

Kristinuskossa kiehtoo pääsiäisen sanoma

Pääsiäinen on Tarjan mielestä valtavan hienoa juhla-aikaa, joka katkaisee arjen ja kätkee sisäänsä suuria kerroksia merkityksellisistä asioista.

 – Joka vuosi ymmärrän pääsiäisen uudella tavalla. Monien mielestä Egyptin faaraoiden muumiot ovat kiehtovia, mutta Kristus Vapahtajasta ei jäänyt muumiota maan päälle. Ei käsivarren luuta, ei luurankoa, ei kalloa, ei mitään. Koko hänen ruumiinsa nousi ylös haudasta. Hän nousi täydellisesti kuoleman yläpuolelle.

– Egyptiläinen kulttuuri perustuu osittain kuolemanjälkeisen elämän ihannoimiselle, ja koko elämä ikään kuin käytetään hyvään kuolemaan. Kristinuskossa pääsiäisen sanoma on, että elämä ja elossa oleminen juuri nyt on merkityksellistä. Kuoleman miinustaminen on osa pääsiäisen erityisviestiä. Uskon, että Jeesus avasi minulle mahdollisuuden olla hyvin läheisessä suhteessa Jumalaan. Hän selvitti minun ja Jumalan välit, Tarja pohtii.

Aktiivista elämää 

Tarja asuu miehensä kanssa maaseudulla Lappeenrannassa ja on töissä työyhteisössä, joka kehittää uusia puupohjaisia tuotteita. Työn ja vapaaehtoistoiminnan ohella hän ehtii harrastaa myös kuvataiteen tekemistä.

– Viime aikoina olen kokeillut piirtämistä. Pidän väriyhdistelmien luomista tunnelmista ja muodon hakemisesta. Esimerkiksi maalaisromantiikka ja erilaiset vesiaiheet ovat kiehtovia teemoja moniin teoksiin.

Terveisiä Kontin lukijoille

– Kaikille lukijoille toivotan lämmintä kesää, miellyttäviä pehmeitä kesäsateita ja kauniita kukkia polkujen varsille. Antakoon Hyvä Isä teille sen, mitä sydämessänne kaipaatte!