Osaanko antaa anteeksi

Osaanko antaa anteeksi

Oletko miettinyt, onko sinulla sellaista luonteenpiirrettä, josta tahtoisit päästä? Itse käyn ainaista taistelua oman äkkipikaisuuteni kanssa. Kadun heti, kun suustani on päässyt ns. sammakoita ja olen loukannut lähimmäistä. Joskus en edes ymmärrä loukanneeni. Anteeksipyytäminen on helppoa, mutta se miten sovinto lopullisesti saadaan, ei olekaan enää niin yksinkertaista.

Yritän välttää konflikteja, mutta turhan usein joudun edellä kuvattuun tilanteeseen. Kun loukkaavia sanojaan katuu ja pyytää anteeksi, voi kuitenkin vielä jäädä tunne, ettei toinen halua tai pysty antamaan anteeksi. 

Itse loukattuna rukoilen, että saan Jumalalta voimaa antaa anteeksi. Velloessani itsesäälissä ja suuressa synnintunnossa omien tekojeni vuoksi voin tunnustaa kaikki rikkomukseni sielunhoitajalle, ja hän julistaa minulle synninpäästön. Silloin kaikki taakat jäävät ristin juurelle ja vapaudun.

Sanotaan, että synnit on heitetty meren syvyyteen eikä niitä saa sieltä enää onkia. Toiselle se on helppoa, minulle ei aina näin ole. Vasta ajan myötä koen, että kaikki on unohdettu ja anteeksiannettu.

Herra, auta minua hillitsemään sanojani, opeta pyytämään ja anna voimaa antaa anteeksi. Kiitos, että Sinä olet kantanut syntikuormani ja saan armon Sinun edessäsi. Jeesus on sovittanut kaikki syntimme.

”Mutta jos te ette anna anteeksi toisille, ei Isännekään anna anteeksi teidän rikkomuksianne.” Matteus 6:15

Maisa Kasanen