Kevätmuistoja

Kevätmuistoja

Teksti ja kuva Janita Lautamäki

Kevät keikkuen tulevi, mutta tulipa kumminkin. Pihasta on tähän mennessä bongattu jo västäräkit, ja pääskysiä odotellaan. Talvemmalla ihasteltiin korppien soidinlentoa ja nyt seurataan, alkaako Kangassaaressa joka vuosi pesivän kaulushaikaran pulloon puhaltamiselta kuulostava ääni kantautua jälleen Parikanniemeenkin. Sitruunaperhoset lentelevät, leskenlehdet kukkivat ja ensimmäiset itikatkin ovat pistäneet! Vaikka vielä huhtikuun alussa näytti siltä, että jäät eivät varmasti ennen vappua lähde, niin ne sittenkin lähtivät kuin yhdessä hujauksessa. Pilkkikausi julistettiin virallisesti päättyneeksi juuri ennen huhtikuun puoltaväliä, ja perinteisessä jäidenlähtöveikkauksessa tuli yksi täysiosuma. Onnittelemme!

Isot onnittelut ovat ansainneet myös Rafael ja Vili, jotka osallistuivat maaliskuun lopulla Sotkamossa SM-pilkkiin.

Poikien reissu kisoihin alkoi kisapäivänä kello kahdelta aamuyöllä, kun kisat alkoivat viiden tunnin bussimatkan päässä yhdeksältä. Päivä oli pitkä mutta antoisa: Rafaelin joukkue pilkki kilpailussa pronssimitalin edestä, ja Vilin joukkue sijoittui yhdeksänneksi! Hienon tuloksen ansiosta nautittiin yhdessä mitalikahvit. Kiitos Suomen vapaa-ajankalastajien kalastusohjaaja Aki Hirvoselle niin tämän talven kalakerhoista kuin poikien valmennuksestakin!

Vappua vietettiin perinteisesti märässä ja kylmässä säässä herkutellen simalla, Railin paistamilla munkeilla ja grilliruualla. Ja jos joku on varmaa niin se, että vappuna Parikanniemessä sataa -nimittäin karkkia! Muuta ohjelmaa vappuna oli tietokilpailu, ilmapallojen ilmakivääriammuntaa ja vesi-ilmapallojen heittelyä sekä tietysti kaikenlaista hassuttelua ja hupsuttelua.

Nyt on kuitenkin talvivarusteet siivottu varastoihin ja vaihdettu pipot lippalakkeihin. Pyörätkin on kaivettu esiin, ja isommat ovat päässeet ajelemaan taas mopoilla. Trampoliini on kasattu ja ensimmäiset ainakin sata volttia heitetty.  

Koulussa alkaa kaikilla olla ohi viimeinen rutistus ja erityi-sesti peruskoulun päättävät ysit ahkeroivat viimeisten tehtävien parissa.

Kesältä odotetaan eniten uimista ja pyöräilyä. Kohta ollaan jo lomalla ja nautitaan toivottavasti auringosta.

Hyvää kesää!