Panun perjantai

Panun perjantai

Parikanniemen kaikki lapset käyvät koulua, ja koulunkäyntiä pidetään hyvin tärkeänä. Aamuisin pihasta lähtee koululaisia niin esikouluun, alakouluun, yläkouluun kuin ammattikouluunkin. Kuutosluokkalainen Panu kuvaili perjantaista koulupäiväänsä näin:

Teksti ja kuva Janita Lautamäki

Heräsin varttia vaille seitsemän ja puin vaatteet päälle. Sitten menin aamupalalle, jossa join mehua ja kahvia sekä söin kolme ruisleipää ja yövuorolaisen leipomia herkkuja. Aamupalan jälkeen katsoin uutisia vähän aikaa ja lähdin kouluun vähän vaille kahdeksan. Pyöräilin bussipysäkille ja odotin kavereiden kanssa bussia. Bussi oli koululla puoli yhdeksän aikaan, ja ehdin pelata futista ennen koulun alkua. 

Ensimmäisenä meillä oli matikan tunti. Aiheena oli mittakaavan pienentämistä. Matikka on yleensä ärsyttävää. Seuraavalla tunnilla meillä oli ympäristöoppia. Katsottiin ohjelmaa, jossa oli kameleita. Sen jälkeen tehtiin tehtäväkirjasta tehtäviä parin kanssa. Yhteiskuntaopin tunnilla teimme tehtäviä demokratiasta ja yhdessä päättämisestä. 

Sen jälkeen oli ruokailu. Ruokana oli broilerikeittoa. Se ei ollut kovin hyvää. Lempiruokaani koulussa on lihapullat, niitä jaksan syödä ainakin 20. Ruokailussa istumme luokan kanssa samassa pöydässä. Joskus meillä saattaa olla kavereiden kanssa vähän villit jutut, mutta yleensä olemme ihan kunnolla. 

Ruotsin tunnilla opiskelimme perhesanoja. Ruotsin opiskelu on alkanut meillä tänä vuonna. Se on ollut helppoa. Viimeisellä tunnilla meillä oli suomen kieltä. Siinä meillä oli luetunymmärtämisen testi. Se meni hyvin, vain yksi tehtävä jäi tekemättä. 

Välkillä pelasin futista omien luokkalaisteni ja rinnakkais-, vitos- ja nelosluokkalaisten kanssa. Saimme aikaan hyvät pelit, vaikka meidän joukkue hävisikin. 

Lempiaineeni koulussa on liikunta. Siellä ihan parasta on jatkuva polttis ja futis. Vapaa-ajallakin harrastan futista, pyöräilyä ja kaikenlaista liikuntaa. Parasta koulussa on kave-reiden näkeminen. Läksyjä tulee jonkun verran, mutta teen ne aina Parikanniemessä ruuan jälkeen hiljaisella tunnilla. 

Koulunkäynti on ihan okei, helt okej. 

-Panu