Parikanniemen ystävä, yrittäjä Jouni Salo

Parikanniemen ystävä, yrittäjä Jouni Salo

”Jumala vaikuttaa tahtomista”

Jouni Salo on lappeenrantalainen yrittäjä ja Parikanniemen ystävä. Hänen henkilökohtaisena kutsumuksenaan on palvella muun muassa musiikillaan yli seurakuntarajojen. Parikanniemen ystäväpiiritoiminnassa hän arvostaa säätiön hyvää ilmapiiriä ja vapautta. 

Jouni Salo tuli herätykseen ja tuntemaan Herran Jeesuksen jo nuorena, noin 14–15-vuotiaana. Henkilökohtaista uskoa edelsi elämässä tyhjyyden tunne, joka valmisti häntä vastaanottamaan evankeliumin.

– Serkkuni alkoi puhua minulle Jeesuksesta, ja minä en jaksanut sitä ollenkaan vastustaa. Olin heti valmis kuulemaan enemmän. Siitä lähti prosessi. Porukalla luettiin Raamattua yömyöhäiseen ja keskusteltiin asioista. Sen jälkeen koin, että Jeesus on nyt minun elämässäni.

Lastenkodin työtä Jouni arvostaa todella paljon.

– Hienoa työtä, hän sanoo painokkaasti. Lappeenrannassa hän on mukana ystäväpiirissä, joka kokoontumisillaan tukee aktiivisesti Parikanniemisäätiön työtä – ennen kaikkea rukouksin ja lahjoituksin. Piiri on tehnyt myös konkreettisia vierailuja lastenkodille tapaamaan lapsia. Jouni on iloinen siitä, miten idylliset ja lapsille sopivat tilat lastenkodilla on.

Leipätyönään Salo toimii yrittäjänä muovialalla. Yrityksessään hän kokee voivansa toimia uskonsa ja moraalinsa mukaisesti. Salon ja hänen kahden veljensä luotsaama Finn-Valve on aloittanut pienestä, ja toiminta on sittemmin kasvanut pikkuhiljaa monenlaisten vaiheiden ja kokeilujen kautta. Tänä päivänä yritys toimii niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla.

Musiikin Jouni Salo kokee itselleen todella tärkeäksi. Se merkitsee hänelle myös mahdollisuutta palvella seurakunnissa.

– Olen aina tykännyt toimia kristittyjen yhteyden puolesta. Sama usko yhdistää, jos vain emme kiinnitettäisi niin paljon huomiota oppikysymyksiin, vaan ennemmin siihen, mikä on yhteistä, kiteyttää Salo.

– Ajattelen, että Jumala vaikuttaa tahtomista. Voi kokeilla siipiään, olisiko tämä oma juttu. Haluan rohkaista pysymään kutsumuksessa ja olemaan innokkaasti mukana siinä työssä, jonka Jumala on sydämelle laskenut. 

Teksti ja kuva Jaana Arponen