Pasi palasi parikanniemeen

Pasi palasi parikanniemeen

Onnentuvan ohjaaja Pasi Möller kuvailee itseään Parikanniemen paluumuuttajaksi ja nauttii kaikenlaisesta tekemisestä.

Kuinka kauan olet työskennellyt Parikanniemessä?

– Olen työskennellyt Parikanniemessä yhteensä kolme vuotta kahdessa pätkässä. Ensin 2015–2017 kaksi vuotta ja nyt taas vuoden 2021 lokakuun alusta. Tuossa välissä olin myös mukana kuskin ja ohjaajan roolissa talvilomaretkellä Ylläksellä ja kesäretkellä Linnanmäellä.

Mikä sai sinut palaamaan Parikanniemeen?

– Parikanniemessä oli ja on hyvä tehdä töitä. Täällä on hyvä työyhteisö. Työvuorosuunnittelussa on otettu hyvin huomioon työssä jaksaminen.

Mikä on parasta työssäsi?

– Tavallisen arjen eläminen lasten kanssa iloineen ja surui-neen. Monipuoliset mahdollisuudet lähteä harrastamaan ja ulkoilemaan lasten kanssa: talvisin laskettelemaan ja hiih-tämään, kalastus ympäri vuoden, kesällä uimaan. Erityisiä kohokohtia on yhteiset retket, esimerkiksi Ylläksen laskettelureissut.

Mitä harrastat?

– Rakkaimmat harrastukset liittyvät luontoon ja luonnossa liikkumiseen, vesillä ja metsässä. Harrastan kalastusta ja metsänhoitoa; tykkään tehdä metsuri- ja raivaushommia. Teen myös sepäntöitä ja valmistan itse työkaluja, joita käytän uudessa harrastuksessani hirsiveistossa. Olen tällä hetkellä rakentamassa vanhoista hirsistä uutta piharakennusta.

Minkä uuden taidon haluaisit oppia?

– Haluaisin oppia soittamaan jotain puhallinsoitinta. Olen kokeillut soittaa irlantilaista tinapilliä, sitä olisi kiva osata soittaa hyvin.

Sinulla on mökillä kasvimaa. Millainen sato on tulossa?

– Ennen kaikkea herkullinen. Sieltä on tulossa perunaa, hernettä ja chiliä. Chiliä kuivattelen myös Onnentuvan maustekaappiin.

Mikä on bravuuriruokasi? Entä inhokkisi?

– Bravuuri on paistetut ahvenfileet ja perunamuusi. Inhokki on ehkä puuron keittäminen. Puolustusvoimissa tuli tähänastisen elämäni puurokiintiö täyteen.

Mikä on lempimuistosi lapsuudestasi?

– Kesäiset päivät Pitkäjärven uimarannalla ja uinnin jälkeen tietysti jätskit.

Mitä Joulun rauhaa -projektille kuuluu?

– Projekti elää kaiken aikaa, läpi vuoden. Tulevia joulukonsertteja suunnitellaan hyvinkin tiiviisti.

Mitkä ovat elämässäsi tärkeimmät arvot?

– Nöyryys ja toisen ihmisen arvostaminen ovat minulle tärkeitä arvoja.

Teksti ja kuva Janita Lautamäki