Kesäretki särkänniemeen

Kesäretki särkänniemeen

Kotiryhmien omien retkien lisäksi vuodessa on kaksi kohokohtaa, joista päästään nauttimaan koko talon voimin: talvilomalla retki Ylläkselle ja kesällä retki huvipuistoon. Särkänniemen kirjeenvaihtajamme Lamin lähetti meille raportin tämän vuoden kesäretkeltä.

Innokkaimmat retkeilijät heräsivät jo kuudelta. Itse heräsin seitsemältä. Linja-auto lähti aamulla klo 7.45 kohti Tamperetta. Bussimatka meni hyvin, paitsi jotkut nuoret pelleilivät vähän. Kuitenkin hyvällä mielellä, niin kuin aina. Matkalla jaettiin stipendejä. Itse en saanut stipendiä, mutta se oli ymmärrettävää. Stipendit jaettiin hyvälle ystävälle, tsempparille koulussa sekä aktiiviselle harrastajalle. Johtaja antoi kaikille lapsille 5 € käyttörahaa, se oli siistiä. Pysähdyimme matkalla Hollolan Matkakeitaalla. Näin matkalla hävittäjiä sekä helikoptereita. 

Saavuimme Tampereelle noin kahdentoista aikaan ja menimme Särkänniemeen. Minä ja kaverini menimme ensimmäiseksi Tyrsky-nimiseen laitteeseen. Kutsumme sitä kavereiden kanssa delfiiniksi. Hajaannuimme kavereideni kanssa kahdeksi eri ryhmäksi. Me menimme seuraavaksi X-nimiseen laitteeseen ja kaverini menivät Teho-laitteeseen. Se oli mielestäni aika lälly. Suosittelen kokeilemaan. Sitten menimme Hypeen. Se oli hyvä laite. 

Ennen huvittelua pitää tietenkin jakaa kaikille rannekkeet!

Kävimme syömässä buffetissa. Sen jälkeen kävimme parissa laitteessa. Sitten kävimme syömässä välipalaa. Ostin itse jäähilejuoman, koska halusin viilentää vauhdista kuumentuneen pääni. Se auttoi liiankin paljon, aivoni jäätyivät. Tämän jälkeen menimme johtajan, kahden ohjaajan sekä kahden muun lapsen kanssa X:ään. Kävin yhteensä neljä kertaa kyseisessä laitteessa. Paras laite Särkänniemellä oli minun mielestäni Tornado. Suurin osa myös muista lapsista tykkäsi siitä. Sitten meidän kesäretkemme alkoikin loppumaan Särkänniemellä. Toivottavasti pääsemme sinne myös uudestaan. 

Kaikki reissussa oli kivaa, paitsi yksi laite: Trombi.  Lähdimme ajamaan takaisin Parikanniemeen kuudelta. Johtaja kehui matkan jälkeen, että reissu oli mennyt tosi hyvin ja kaikki käyttäytyivät hyvin. Olimme perillä puoli yhdeltätoista illalla. Toiset nukahtivat heti, itse luin vielä hetken Aku Ankkaa ja kävin nukkumaan. Kiitos kesäretkestä, oli erittäin hauskaa!

Teksti: Eräs Parikanniemen lastenkodissa asuva lapsi,  Kuvat Parikanniemen arkisto