UUDISTUNEET ORPOKOTIJUHLAT KUTSUVAT SAAREN KIRKONMÄELLE

UUDISTUNEET ORPOKOTIJUHLAT KUTSUVAT SAAREN KIRKONMÄELLE

Kolmen vuoden tauon jälkeen perinteiset Parikkalan Saaren kirkon orpokotijuhlat järjestetään 13.-14.8.2022 teemalla ”Hänen armonsa kestää”.

Tauon jälkeen juhlille on tehty joitakin muutoksia. Juhlat ovat nyt kaksipäiväiset ja perjantai on yhteinen talkoopäivä. Myös muita järjestelyihin liittyviä muutoksia tehdään, joilla pyritään parantamaan olosuhteita juhlapaikalla. Kahden viime Korona-vuoden aikana toteutettu radiointi Patmosradion kautta jatkuu ja sunnuntain ohjelma lähetetään striimattuna Parikanniemen YouTube kanavan kautta.

Orpokotijuhlien ohjelmarunko pysyy samana. Juhlat koostuvat seuroista, Raamattuopetuksista, messuista ja lähetysjuhlasta. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa. Puhujia ja eri tehtävissä esiintyviä on noin 30. henkilöä. Heistä juhlilla uusia henkilöitä on noin puolet. Orpokotijuhlilla huomioidaan Erkki Lemisen syntymän 100-vuotisjuhla ja juhlia leimaa voimakas virren veisuu. 

Mukana ovat mm. Voitto Huotari, Päivi Kuokkanen, Lauri ”Late” Johansson, Johanna Tähkäpää, Erkki Lemetyinen, Matti Kostamo, Jaakko Pirttiaho, Pirkko Säilä, Matti Pentikäinen, Pasi Pitkänen, Anna-Mari Kaskinen, Markku Leminen, Arvo Survo, Anna-Liisa Leminen, Joosua Tolvanen, Matti Astola, Aapo Tähkäpää, Jukka Norvanto, Saara Kinnunen, Esko Luukkonen, Pertti Heikkinen sekä useita Parikanniemen ja seurakunnan työntekijöitä sekä vapaaehtoisia.

Juhlien aikana on mahdollisuus nähdä Oronmyllyn kesäteatterissa Aura Latvuksen elämästä kertova näytelmä ”Hiekkaan piirretty”, jonka käsikirjoittajina ovat olleet Mirja Valtonen ja Teuvo V. Riikonen sekä dramatisoinut ja ohjannut Eija Vilpas. Tiedustelut: www.oronmylly.fi 

Parikkalan Saaren kirkon Orpokotijuhlat järjestää Parikanniemisäätiö, Parikanniemen ystävät ry ja Parikkalan seurakunta

Katso juhlien ohjelma viereisestä linkistä: https://parikanniemi.fi/wp-content/uploads/2022/05/Orpokotijuhlat_2022.pdf