Parikanniemen joulutervehdys

Parikanniemen joulutervehdys

Vuosi 2021 jää mieleen aikana, jolloin totuimme poikkeusoloihin. Koko vuoden jatkunut epävarmuuden tila muuttui pikkuhiljaa paremmaksi. Opimme elämään tilanteessa, jossa nopeat muutokset olivat mahdollisia. Parikanniemen työssä se merkitsi joustamista, uusien työtapojen käyttöön ottamista, digiloikkaa, mikä mahdollisti uusien yhteydenpitotapojen oppimisen sekä myös yhä suurempien joukkojen saavuttamisen. Työtä leimasi kaikessa pitäytyminen perustehtävässä eli lastensuojelussa ja julistustyössä.

Jotain samaa tapahtui myös 2000 vuotta sitten. Nuori perhe Nasaretista joutui uuteen tilanteeseen. Matka Betlehemiin oli vaivalloinen, synnytys tallissa yllättävä tapahtuma ja sitä seurannut pakomatka Egyptiin erikoinen. Jumalan Poika syntyi poikkeusolosuhteisiin. Rooman vallan alla eläneet ihmiset olivat epätietoisia, olosuhteet vaikeat ja tulevaisuus pelotti. Kuljettiin ”kuoleman varjon laaksossa”. Siihen tilanteeseen tuli ilosanoma: ”Teille on syntynyt Vapahtaja.”

Kiitämme lämpimästi kaikkia Parikanniemen työhön eri lailla vaikuttaneita, niin työntekijöitä, vapaaehtoisia, sidosryhmiä kuin lukuisia yhteistyökumppaneita, hyvästä yhteistyöstä sekä kaikesta avusta ja tuesta. Toivotamme teille kaikille riemullista Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa 2021 sekä oikein hyvää ja rauhallista Uutta vuotta 2022! On aika hiljetä hetkeksi! ”Hetkeksi hiljene, maa, kumarra Jumalaa, kumarra seimellä Jeesuksen, seuraa tähteä viisasten. Kumarra Jumalaa.” (Virsi 935, Hetkeksi hiljene maa. Toivo Hyyryläinen 1989,2014. Sävelmä: Jouko Saari 1992).

Kimmo Jaatila, Parikanniemen Ystävät ry, puheenjohtaja

Matti Pasanen, Parikanniemen lastenkoti, johtaja

Teuvo V. Riikonen, Parikanniemisäätiö, toiminnanjohtaja

Johanna Talo, Parikanniemisäätiö, puheenjohtaja

Tags: