Tapahtumat

Parikanniemisäätiö järjestää yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa useita vuosittaisia juhlia. Suurin niistä on yhdessä Parikkalan seurakunnan ja Parikanniemen ystävien kanssa järjestettävät Orpokotijuhlat Saaren kirkolla Parikkalassa. Juhlien taustalla ovat Helena Konttisen ns. Vaihetuspäivät, jolloin hän oli erityisessä Jumalan puhuttelussa elokuun 16. päivän tienoilla. Ihmisiä kokoontui Helena ja Matti Konttisen kotiin kuulemaan Helenan horrossaarnaa. Myöhemmin Vaihetuspäiviä tai Tilipäiviä vietettiin Orpokodilla Uukuniemellä. Sodan jälkeen orpokotijuhlat siirtyivät Parikkalaan Saaren kirkolle, jossa niitä vietetään elokuun puolivälissä.

 

MATKA BEETLEHEMIIN 2022 -JOULUVAELLUS

 

Parikanniemi Mikkelin Ristiinassa järjestää 9.-10.12.2022, 24. kertaa, perinteeksi muodostuneen jouluvaelluksen ”Matka Beetlehemiin”. Vaellus on eräänlainen interaktiivinen joulukuvaelma, jossa vaeltaja kiertää oppaan johdolla ryhmässä pysähdyspaikalta toiselle ja pääsee näin mukaan ensimmäisen joulun tunnelmaan. Vaelluksen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä lastenkodin lapset, Parikanniemen henkilökunta sekä kymmenet vapaaehtoiset. Käsikirjoituksen Matka Beetlehemiin -jouluvaellukseen on tehnyt Johanna Talo.

 

Jouluvaellus lähtee liikkeelle Parikanniemen riihikirkosta ja kiertää Parikanniemen maisemissa pysähdyspaikalta toiselle. Kierroksen kesto on noin puoli tuntia ja se huipentuu oikeaan talliin, seimen äärelle. Kierroksen jälkeen tapahtumavieraille tarjoillaan lämmintä juotavaa ja pipareita.

 

Tapahtuman yhteydessä on joulumyyjäiset Parikanniemen lastenkodin hyväksi, sekä mahdollisuus osallistua vapaaehtoiseen ”verollepanoon” vuosituhansien takaisen keisarinajan malliin. ”Verollepanon” tuotto menee lastenkodin toiminnan tukemiseen.

 

Tapahtuma-ajankohdat ovat perjantai 9.12. klo 17-20 ja lauantai 10.12. klo 16-19.

 

Tapahtumaan osallistujia kehoitetaan pukeutumaan lämpimästi sään mukaan ja varautumaan pieneen odotukseen ennen omaa vaellusvuoroa.

Suurempia ryhmiä pyydetään ilmoittautumaan ennalta 5.12. mennessä osoitteessa toimisto@parikanniemi.fi tai puhelimitse numeroon 0400 744 061.

 

Parikanniemi sijaitsee noin 16 km Mikkelistä Ristiinaan, osoitteessa Parikanniementie 130, 52320 Vitsiälä. Opasteet päätieltä.

 

Tapahtuman järjestävät Parikanniemisäätiö ja Parikanniemen Ystävät ry.

Lisätietoja: www.parikanniemi.fi, tai Teuvo V. Riikonen 040 031 5573

Lämpimästi tervetuloa!

Jaana Arponen

Tiedottaja

Parikanniemisäätiö

045 160 5450

Jaana.Arponen@parikanniemi.f